Nalaten

Voor erkende goede doelen zoals de Neurosofie® Stichting is nalaten uitermate belangrijk omdat nalatenschappen ervoor zorgen dat de Neurosofie® Stichting haar werk eeuwig kan blijven voortzetten. Om die reden heft de overheid geen belasting over een nalatenschap dat aan een ANBI zoals de Neurosofie® Stichting wordt nagelaten. 100% van een nalatenschap komt ten goede aan het goede doel. Het is dus het overwegen waard om de Neurosofie® Stichting op te nemen in een testament.

In het testament kunnen dan ook eventuele voorwaarden waar het nalatenschap specifiek aan dient te worden besteedt. Vanaf 35.000 euro is het mogelijk om een fonds op naam te specificeren. Bij een fonds op naam, beheert de Neurosofie® Stichting dit fonds om er de specifieke zaken mee te doen zoals dat van te voren is bepaald.

Zo neemt voorzitter Joost van der Leij in zijn testament op dat er een Joost van der Leij fonds komt na zijn overlijden waar de renteopbrengsten dan dienen te worden besteedt aan het in stand houden van de Neurosofie® Stichting. Wanneer er overwogen wordt om een fonds op naam bij de Neurosofie® Stichting onder te brengen, neem dan gerust met ons contact op om alles goed te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *