Neurosofie Stichting krijgt ANBI erkenning

Met trots kunnen we melden dat de Neurosofie® stichting door de belastingdienst erkend is als goed doel. Dat wil zeggen dat de Neurosofie® stichting officieel is erkend als een “Algemeen Nut Beogende Instelling” oftewel een ANBI stichting.

De erkenning geldt voor de volgende drie goed doelen:

1) De Neurosofie® teksten zelf
Neurosofie® is een pragmatische filosofie dat gebaseerd is op het werk van de grote pragmatici van de afgelopen eeuwen zoals David Hume in de 18de eeuw, Friedrich Nietzsche in de 19de eeuw en Ludwig Wittgenstein in de 20ste eeuw. Het beheer en verspreiden van het Neurosofisch gedachtegoed is nu een officieel goed doel.

2) Het wetenschappelijke onderzoek
Ook is er erkenning voor het wetenschappelijke onderzoek wat we de afgelopen jaren hebben gedaan. Dankzij het werk van de pragmatist Bruno de Finetti en zijn subjectieve Bayesiaanse statistiek vindt er nu erkend wetenschappelijk onderzoek plaats. Zo hebben we onderzoek dat de werking laat zien van het Neurogram®, maar bijvoorbeeld ook naar coaching waarbij duidelijk is geworden dat bij mensen die ernstig in de problemen zitten met een pragmatische aanpak in 82% van de gevallen een flinke verbetering omvat.

3) Kwaliteitsbewaking training & coaching
Een inhoudelijke Neurosofische kwaliteitsbewaking is als goed doel erkend. De reden is, en dit is het allerbelangrijkste punt, dat wordt ingezien dat mensen wanneer zij met training of coaching een pragmatische levensstijl aanleren daadwerkelijk de kwaliteit van hun leven verbeteren. Dat betekent dat met Neurosofie® mensen hun leven wordt verlicht en dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

1 reactie op “Neurosofie Stichting krijgt ANBI erkenning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *